GabionBlog

Műemlékvédelem gabionnal

A gabion számos pozitív tulajdonságának köszönhetően remek lehetőséget nyújt műemlék épületek kiegészítésére. Hoztunk is erre egy gyönyőrű példát.


2023.11.29


Gabion kisokos

Összeszedtük mit érdmes tudni a gabionról. Erről önnek is tudnia kell.


2023.11.10


Top 3 beltéri gabion tipp

Gabion nem csak kerítésként állja meg a helyét, hanem beltéren is. Nem hiszi? Kattintson!


2023.09.12


5 kreatív töltőanyag gabionhoz

Szeretne gabiont és épp azon gondolkozik, mivel tehetné különlegessé? Mutatunk 5+1 kreatív ötletet. 


2021.05.31


Otthonfelújítási támogatás gabionra? Na ná!

Sokan vagyunk a gabionra, még akkor is ha látjuk, hogy ez nem a mi pénztárcánknak való. Na de ha féláron juthatnánk hozzá? Ne hagyja ki a lehetőséget.


2021.01.26


Kandalló gabionból

Gabionból számos termék készíthető. Talán nem is gondolná, milyen kreatív felhasználási területei vannak beltéren. Ebben a cikkünkben a gabion kandallót ajánljuk.


2020.11.27


Hogyan varázsold szebbé a régi kerti csapod egyszerűen?

Unja már az előregyártott kerti kiegészítőket? Szeret kreatívan gondolkozni és inkább megújítaná a régit? Ebben az esetben van egy jó ajánlatunk Önnek!


2020.05.14


Hogyan alakítsuk kerítésünket házunk megjelenéséhez? - A modern gabion iskolapéldája.

A több száz éves múltra visszatekintő gabion illik mediterrán stílusú, vidéki és hegyvidéki házak kertjébe, most pedig egy igazi modern példát mutatunk.


2020.04.14


Hogyan újítsunk meg egy öreg kerítéslábazatot? Megvan! Gabion segítségével!

Esettanulmány meglévő lábazat felújítására gabionnal - a legköltséghatékonyabb módszer, amit választhattak.


2019.09.24


Gabiontechnológia a passzívházakban - Solar Dechatlon Europe 2019

A Solar Dechatlon Europe 2019 verseny keretein belül a Budapesti Műszaki Egyetem csapata olyan passzívházat hozott létre, mely megoldást jelenthet 800 000 kockaház-tulajdonosnak


2019.09.06


Hőtartó növényház, télikert

Alábbi cikkünkben bemutatjuk, hogyan építhet gabion felhasználásával hőtaró télikertet, amiben télen fűtés nélkül is tarthat mediterrán növényeket.


2019.09.03


Fűtő gabionfal a házon belül a Solar Dechatlon Europe 2019 versenyen

Továbbra is fontos nekünk a környezetvédelem, ezért segítettünk lelkesen a KOEB csapatnak egy passzívház prototípusának megépítéseben. VIDEÓ


2019.07.25


Hogyan dolgoznak a szakemberek? Nincs többé titok - gabionkerítés építése lépésről-lépésre

 A Kerítésrendszerek Kft. szeretné eloszlatni a gabionfal telepítésével kapcsolatos kételyeket: nincs több kérdés, a következő 2 videóban minden apró részletre rámutatunk. 


2019.07.02


Egyedi 3 méter magasságú gabion támfal tervezése és építése

A cél a domboldalon fekvő ingatlan garázs-, és személybejáratának biztosítása volt. A gabion támfalra nehezkedő föld megtartásához olyan megoldást kellett keresni, amely hosszú távon biztonságot nyújt az ott élők számára. 


2019.05.03


Rendhagyó park gabionokból a festői Balatonbogláron - a szépség és funkcionalitás kettőssége

A Balatonbogláron található Vörös és Kék kápolnák közötti sétány kialakításában a Szilárd Szer Kft. a Kerítésrendszerek Kft. által forgalmazott gabion termékeket használta fel.  Az esztétikai cél mellett a kőkosarak elsődleges funkciója a talaj erodálásának megállítása, melyre a gabion támfalak tökéletesen megfelelnek. 


2019.01.17


Gabion a régmúltban és ma

A gabion egy régi olasz szóból származik, „gabbione” azaz a "sánckas". Célja elsősorban földfalak megtartása volt, ugyanis kiválóan stabilizálják a talajt és megakadályozzák az eróziót. 


2018.09.03


Emeltágyás vagy támfal? Esettanulmány gabionra

Ebben a posztban szeretnénk megosztani Önnel egy sokak számára ismerős kertrendezési technikát, mellyel első sorban a lejtős tereppel rendelkező kerttulajdonosok életét könnyíthetjük meg.


2017.10.19


Keskeny gabion fal telepítése fa oszlopokra

 A gabion keskeny fal tökéletes zajfogó kerítés, melynek telepítése nem csak egyszerű, de időtálló megoldásnak bizonyul. Az alábbi bejegyzésben bemutatjuk, hogy házilag hogyan telepíthető a gabion kerítés. 


2017.07.18


Gabion kerítések tervezése: mielőtt nekiállunk

Ha már beleszerettünk a gabionba és eldöntöttük, hogy gabionból készült kerítést építünk, mindenek előtt vegyük fontolóra az alábbi paramétereket!

 


2017.06.13


Gabion támfal tervezése; mire figyeljünk oda?

A gabion remek támfal lehet, de csak ha megfelelően terveztük meg. Hogy mi mindenre kell figyelni, ebben a cikkünkben szedtük össze.


2017.06.12


Basic kerítés oszlopokkal és szeparátor ráccsal

A hazánkban is közkedvelt 20 cm széles Basic gabion kerítést ledűbelezett oszlopokra telepítjük, a gabion merevségét pedig az ún. szeparátor rácsokkal érhetjük el. Az így kapott kerítés nem csak remek zajfogó, hanem tökéletesen elzár minket a külvilágtól is. A kerítést megtölthetjük kővel, kaviccsal, vagy kerülhet bele bontott tégla, kialakíthatunk belőle zöld falat is.


2017.06.06


Gabion köroszlopok és pillérek

Összegyűjtöttünk képeket az ideális gabion oszlop-, ill. pillérsor kialakításáról. 


2017.05.25


Gabion kerítés összeállítása kosarakból

Gabion kerítés építése kész kőboxok felhasználásával. Amennyiben megfelelőek a paraméterek, gabion kerítésünket összeállíthatjuk kész gabion boxokból is. Ha csak most ismerkedik a gabionnal, érdemes végignézni ezt a 6 egyszerű lépésből álló sorozatot, mely világosan bemutatja a gabion egyszerűségét és könnyű telepítési lehetőségét.


2017.05.24


Variációk gabion kerítésre

Gabion kerítés típusok szerint. Válasszon igényeinek megfelelő gabion kerítést! 


2017.05.24


Miért jobb a gabion mint a zsalukő, vagy a beton?

A gabion jó vízáteresztő képessége jóvoltából szintén nem kell számolnunk felfagyással, felvizesedéssel, sókivirágzással. További előnye a gabion rendszereknek a gyors telepíthetőség, illetve a költségmentes bontás és újratelepítés lehetősége.


2017.04.19


Gabion kerítés bontott tégla töltéssel

A szomszéd oldalán öreg drótfonat helyett keresett olyan kerítésmegoldást megrendelőnk, amely az átlátást is megakadályozza. A mindössze 30 centiméter széles, 26 méter hosszú és 2 méter magas gabion kerítés a régi háló oszlopainak felhasználásával készült, ennek is köszönhetően tudtuk gyorsan és tisztán telepíteni. Az igazi érdekesség azonban a töltőanyag, ugyanis bontott téglával töltöttük az 50x100 milliméter hálóosztású rácsból készült gabiont, amely így tökéletesen harmonizál a családi ház szintén tégla burkolatával.


2017.04.18


Fa-gabion kerítés a szomszéd örömére is

Az átlátást is hatékonyan megakadályozó oldalkerítésnek már csak a látványa miatt is minden bizonnyal legalább annyira örül a szomszéd, mint tulajdonosa. A kerítések elegáns megjelenése garantált: a fa pácolás és a konténerekbe töltött kövek színe a végtelen számú kombinációt adnak. 


2017.04.16


Gabion kerítés és kert a szegedi piacon

A parkszerű belső kert és a kerítés kialakításánál egyaránt építettünk gabion rendszereket Szegeden, a Mars téri piacon. 


2017.04.14


Gabion támfal irodaparkban

A gabion egy modern irodaház előtt éppúgy jól mutat, a tájba simul, mint akár egy erdei vadászlak mellett. A 4 milliméter drótátmérőjű, 50x100 milliméter hálóosztású horganyzott rácsból épített gabion támfal szinte vakítóan világos mészkő töltőanyaga egyrészt harmonizál az épület fehér vakolatával, másrészt kiemeli a zöld gyepet. 


2017.04.12


A gabion helye a díszkertben

Díszkertek építése gabion technológiával. A kő és a rács egyedi stílust kölcsönöz kertjének. Az ilyen díszkert is hordozza a gabion rendszerek minden előnyét, így például a flexibilitást, a gazdag szín és anyagválasztékot, illetve a statikai méretezhetőség kiszámíthatóságát.


2017.04.10


Lépcső, lépcsős támfal gabionból

Terasz lépcső megvalósításának eszköze lehet egyedi gabion kosár. Gabion elemek segítségével lépcsőfokok, illetve lépcső támfalak is könnyen, gazdaságosan és gyorsan alakíthatók ki.

 


2017.04.05


Kerti kút, csap, csobogó

A földből kiálló vízcső nem éppen felemelő látvány egy rendezett kertben, de a gabion ezen is egyszerűen segíthet, hiszen a kerti vízcsap is körbeépíthető valamilyen szép kővel töltött gabionnal, így egy szép kerti oszlop emelkedik a kertben, nem egy horganyzott vízcső.

 


2017.04.03


Kerítés és zöldfal egyben

A gabion zöldfal esetében a hangsúlyt a gabion oldalában fejlődő növények kapják. A csepegtetéses öntözéssel locsolt növények szinte bármilyen gabion falra telepíthetők, legyen az akár homlokzati burkoló, átlátásgátló, vagy zajvédő fal. 


2017.04.01


Zajvédelmi megoldás gabionnal

A gabion a bizonyíték arra, hogy a hazánkban látható gyakorlattól eltérően a zajvédő fal is lehet szép. Méretezett és a műszaki szabványoknak megfelelő zajcsillapítással rendelkező fal építhető gabionból. A több rétegre osztott gabion fal külső oldalai az igényes megjelenést biztosítják, a belső feltöltések a zajcsillapító hatást szolgálják.


2017.03.27


Természetes és környezettudatos választás: gabion

Gabion rendszerrel tökéletesen tájba illeszkedő megjelenéssel valósíthatók meg a természetben – meredek területen, vízparton – vagy az otthon körül felmerülő tereprendezési, díszítési vagy építészeti ötletek.

 

 


2017.03.23


Töltőanyagok a kosarakhoz

 Többnyire fel sem merül a kérdés, hogy mi kerüljön a gabion kosarakba, annyira elterjedt töltőanyag a kő. Pedig ahogy a fenti képek is mutatják, számos alternatíva létezik, hiszen a gabion szinte bármivel megtölthető, ami nem romlandó. Sőt még ez utóbbi kikötés sem feltétlenül igaz...


2017.03.21


Gabion beltéren

Kövek, növények, üvegek és bármely más töltőanyag varázslatos színvilága és otthonos hangulata csempészhető lakásba, irodába, vagy akár ipari létesítménybe a gabion belsőépítészeti megoldásokkal. 

 


2017.03.19


A gabionról

A gabion dróthálóból összeállított olyan konténer (drótkosár vagy kőkosár), amely különféle töltőanyaggal tölthető és rendszerré építhető, így szinte végtelen felhasználási lehetőséget kínál. 

 

 


2017.03.12