HŰTŐ-FŰTŐ GABION FAL

Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t!


Méretek szélesség x magasság (mm):

A passzív működésű napenergia-tároló fal 

A fal David M. Delaney Ottawai professzor 2006 -os publikációja alapján készült. A professzor az északi tájakon is használható passzív ház technológia úttörője. Az eredeti ötletről itt olvashat.

Fűtés

Az őszi, téli, tavaszi nap alacsony szögben sugároz a passzív ház nagy üvegfelületére, mely mögött egy hőtartó kövekkel feltöltött gabionfal helyezkedik el.
Nappal a napsugárzás felmelegíti a hőtartó gabionfalat és a kövekben eltárolja a nap hőenergiáját. Estére az üvegfal zsaluval, redőnnyel fedett, így megakadályozva a helyiség gyors lehülését és segíti a gabion fűtő hatását. 

A gabion fal felett és alatt a fűteni kívánt helyiségbe szellőzőkön keresztül áramlik a meleg levegő.

A kövektől felfűtött levegő a gabion feletti nyíláson beáramlik a fűteni kívánt helyiségbe. A gabionfal alján a helyiségből áramló hideg levegő a gabionban felmelegszik, így a felső szellőztetőn keresztül újra meleg levegő kerül be. Ez a cirkuláció fenntartható egészen a teljes hő kiegyenlítődésig.


Hűtés

Nyári időszakban a Nap magas szögben sugároz így az üvegfalat kevesebb direkt sugárzás éri, azonban a keletkező meleg levegőt a gabion fallal hűthetjük. A gabion falat vízzel locsolva (a víz elpárologtatása a kövek közti levegőből) jelentős hőmennyiséget von el; ezen hűvös levegőt keringetve a kivánt helyiség is hűthető. A keringés további fokozására ventilátor ajánlott.

Tekintse meg két esettanulmányunkat a GabionBlogban:

Solar Decatlon Europe 2019 - Koeb Projekt 

Hőtartó növényház, télikert

Hasonló termékek

25.387 Ft - tól

BASIC DÍSZBURKOLAT

Akció -3%

50.244 Ft - tól

DÍSZBURKOLAT 2D