Kandalló gabionból

2020-11-27

Sokan vagyunk, akik szeretik a különleges és egyedi megoldásokat, valamint a kandalló forró hangulatát télen. Ezért a mai téma ezt a kettőt fogja ötvözni. A hiszen egy gabion kandalló ajánlók igazán kreatív megoldás, ha szeretne a téli estéken a ropogó tűz mellett olvasgatni, tázni.

A gabionoknak igen sok felhasználási módja lehet, nem csak kerítésként alkalmazhatjuk és ha engedünk a fantáziánknak elképesztően stílusos végeredmények születhetnek. Közeleg a tél és vele együtt a hideg is kopogtat már az ajtókon, ezért igen aktuális a gabion kandallók témája.

Igaz manapság már ezeregy fűtéstechnika létezik, de aki fával fűt, tudhatja, hogy azt a hangulatot egy radiátor vagy esetleg klíma se fogja megteremteni. Csak gondoljanak bele, fárasztó munkanapok után hazaérnek a téli hideg estéken, megrakják kandallójukat, a nappaliban zajlik még az élet, de mindenki már kicsit a megpihenés fázisa fele tart, majd hallják ahogyan pattan egyet a fa és a kandalló melege szépen belengi az otthonukat… Hát nem idilli a kép?

Az álmodozást félretéve felmerülhet a kérdés, még is miért olyan különleges ez a gabion kandalló? A válasz egyszerű. Nem sűrűn fog találkozni hasonló kandallóval, ha vendégségbe megy, hiszen nagyon egyedi megoldásnak számít ez a kiépítés, valamint kellemes és esztétikus megjelenést biztosít otthonának.

Gyakorlati haszna is van ezeknek a megoldásoknak, ugyanis a kőtömeg sokáig tartja a hőt. Így a szoba fűtésében is sokat segít.

Íme pár képajánló:

Ha a jó idő beköszöntével is szeretné a gabiont tűzrakóhelyként, vagy grillként hasznosítani, annak sincs akadálya. Itt is egy igen kreatív és divatos berendezésről beszélünk, melynek segítségével a kerti partikon is garantáltan nekünk lesz a legegyedibb megjelenésű grillünk, ezek mellett sütögető hely is kialakítható belőle.

Minden említett megoldás előnye, hogy igencsak hosszú életűek és könnyű a kialakításuk, szerelésük. Ha kültéri felületen helyezzük el, akkor fontos megemlíteni, hogy jól ellenállnak az időjárásnak ezért, minőségüket hosszan megőrzik. Mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom a gabionok használatát és szaktanácsadásér, valamint felmerülő kérdéseikkel nyugodtan forduljanak hozzánk bizalommal. Szakértő kollégánk Jávor Richárd várja megkeresését:

javor.richard@keritesrendszerek.hu
+36/20-359-17-84