ZAJVÉDŐ FAL

Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t!


Méretek szélesség x magasság (mm):

Gabion kerítéseink alapból, a sokak számára hasznos zajfogó tulajdonsággal is rendelkeznek.

Az alap változat nem kimondottan zaj csökkentésre méretezett 3D és vékony kerítések zajfogó hatása 5-10 decibel. A gabion basic és 2D 20 cm vastag kerítésrendszer zajfogó képessége a kő feltöltés zajfogó képességének hatására kb. 20- 25 decibel. Kőkosaras gabion kerítésünk 25 decibel körüli.

Ezen képességet zajfogó kialakítással jelentősen megnövelhetjük akár 40-50 db értékig. Így például a szomszéd fűnyírójának 90-100 db-es zaja zajfogó kerítés segítségével a normál beszélgetés szintjére 50-60 db-re csökkenthető.


 

Gabion basic kerítés zajfogó változata

Gabion basic kerítésünket zajfogó változatban szendvics szerkezetű kialakítással készítjük el.

Lakossági felhasználásnál az OÉTK törvény max. 2m illetve helyi építési szabályzat pl. üdülő területeken ennél alacsonyabb zárt kerítéseket engedélyez.

Kétféle magasságban javasoljuk:

110 cm magas változat, 255 cm hosszú, 55 mély.

Beton alapra vagy beton lábazatra építve, 55 cm teljes mélység/szélesség. 15 cm +25 cm+15 cm kialakítás.

A két szélső gabion elem 15 cm kőfeltöltéssel, a belső 25 cm széles pedig geotextil+ föld feltöltéssel. Merevítő oszlop nélkül, a hálók összegklipszelésével kialakítható.

180-200 cm magas változat 255 cm hosszú 50 mélységszélesség

Belső gabion oszlopos merevítéssel 20 cm szélességgel geotextil és föld feltöltéssel.

Erre kerül rá két oldalt a 15 cm széles kővel töltött falburkoló gabion.

Betafence Soundblock Gabion system

Méretezett és a műszaki szabványoknak megfelelő zajcsillapítással rendelkező 1,1 m széles fal építhető gabionból. Hatásfoka még a kőfalak zajcsillapításánál is kedvezőbb. Kialakítása 3db gabion konténer összeépítésével. A standart 30cm mély 50 cm magas 100 cm hosszú gabion kosarunk kerül a szerkezet két oldalára és közé kerül a standart 50 cm mély 50 cm magas 100 cm kőkosarunk a spiráloknál elemeire szerelt állapotban. A spirálokkal újra összerakva egy 30+50+30 cm = 110 cm magas három cellás gabion szerkezetet kapunk mely 50 cm magas és 100 cm hosszú.

Külön statikus méretezés nélkül, stabil, pl. sziklás, kő matracos vagy betonozott aljzatra maximálisan 4 db építhető ezekből egymásra max 2m magasságig. A több rétegre osztott gabion fal külső oldalai kővel feltöltendők az igényes megjelenést és a szükséges staikát biztosítják, a belső geotextilbe öntött feltöltések homokkal vagy perlittel a zajcsillapító hatást szolgálják. 2 m-nél magasabb Betafence Soundblock falat statikussal méreteztetni szükséges. Méretezés magába foglalja a szélterhelést, az átfordulás elleni védelmet, a besüllyedés elleni talaj mechanikát és belső oszlop merevítés kialakítását penge fal hatásra.

Hasonló termékek

Akció -3%

50.244 Ft - tól

DÍSZBURKOLAT 2D

25.387 Ft - tól

BASIC DÍSZBURKOLAT