• Gabion kerti elemek

    Gabion kerti elemek

  • Gabion kerítések

    Gabion kerítések

  • Gabion díszkő

    Gabion díszkő


A 2019-ben Szentendrén megszervezett nemzetközi versenyen résztvevő csapatok innovatív technológiákat használtak fel hogy passzívházak prototípusát hozzák létre. A házak 2019. szeptember 29-ig nyitottak. 

A magyar KOEB, azaz a Budapesti Műszaki Egyetem csapata egy fűtő gabionfalat is telepített a ház belsejében. 

Imádtuk ezt az ötletet!

Azt régóta tudtuk, hogy a gabion mint hűtő-fűtő elem is működhet, de végre jött egy hozzáértő csapat, akik pontos tervezéssel és kellő merészséggel megvalósították; egy 30 cm széles, 2,7m magas és 3m hosszú fal, mely összesen 3,7 m³ zúzott bazaltsziklát nyelt el.

A tömegfalként működő gabion egy naptérben áll, mely a nyári hónapokban kellő árnyékolással passzív, télen azonban a nafény hőenergiáját megtartva a ház további helységeibe áramoltatja a hőt. A fal működéséről a BME csapata mérésekkel alátámasztott eredményekkel jelentkezik majd.

A fal építésében mi is résztvettünk; a rácsok rögzítésétől a feltöltésig a verseny helyszínén segítettük a KOEB csapatát:

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!