• Gabion kerti elemek

    Gabion kerti elemek

  • Gabion kerítések

    Gabion kerítések

  • Gabion díszkő

    Gabion díszkő

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Kerítés és zöldfal egyben

2017-04-01

A gabion zöldfal esetében a hangsúlyt a gabion oldalában fejlődő növények kapják. A csepegtetéses öntözéssel locsolt növények szinte bármilyen gabion falra telepíthetők, legyen az akár homlokzati burkoló, átlátásgátló, vagy zajvédő fal. A kővel töltött gabion fal oldalába, tetejére virágföldet telepítve ízléses növény és kő kompozíció alakítható ki.

A zöld gabionokkal tehát függőleges irányban is növelhető a zöldterület, ami kis telkeken, vagy teraszos lakásoknál nagy előnyt jelent. Továbbá a szigorúan szabályozott zöldterület arányú és drága telkeken a betonfalak helyett, illetve eredetileg is gabionnal rendezett felületek ezzel a módszerrel szintén zöldterületek maradhatnak, jelentős helymegtakarítást eredményezve.

Ugyancsak alkalmas a gabion növényfuttatók kialakítására. Üres gabion kosarak vagy rács alapanyagok felhasználásával például kerti lopótökfuttató, házfalra szerelt borostyánfuttató készíthető, sőt erkélyen termelt málna vagy szeder termesztéséhez is segítség lehet.

 

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!