KEDVES ÜGYFELEINK!

A KORLÁTOZÁSOK MIATT CÉGÜNKNÉL A SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS ÉS TERMÉKÁTVÉTEL SZÜNETEL.

ONLINE VÁSÁRLÁS TOVÁBBRA IS ZAVARTALANUL MŰKÖDIK. KISZÁLLÍTÁST TOVÁBBRA IS ORSZÁGOS SZINTEN VÁLLALUNK!

MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

 

 

GabionBlog

Otthonfelújítási támogatás gabionra? Na ná!

Sokan vagyunk a gabionra, még akkor is ha látjuk, hogy ez nem a mi pénztárcánknak való. Na de ha féláron juthatnánk hozzá? Ne hagyja ki a lehetőséget.


2021.01.26


Gabion a régmúltban és ma

A gabion egy régi olasz szóból származik, „gabbione” azaz a "sánckas". Célja elsősorban földfalak megtartása volt, ugyanis kiválóan stabilizálják a talajt és megakadályozzák az eróziót. 


2018.09.03


Gabion kerítések tervezése: mielőtt nekiállunk

Ha már beleszerettünk a gabionba és eldöntöttük, hogy gabionból készült kerítést építünk, mindenek előtt vegyük fontolóra az alábbi paramétereket!

 


2017.06.13


Gabion támfal tervezése; mire figyeljünk oda?

A gabion remek támfal lehet, de csak ha megfelelően terveztük meg. Hogy mi mindenre kell figyelni, ebben a cikkünkben szedtük össze.


2017.06.12


Miért jobb a gabion mint a zsalukő, vagy a beton?

A gabion jó vízáteresztő képessége jóvoltából szintén nem kell számolnunk felfagyással, felvizesedéssel, sókivirágzással. További előnye a gabion rendszereknek a gyors telepíthetőség, illetve a költségmentes bontás és újratelepítés lehetősége.


2017.04.19


Töltőanyagok a kosarakhoz

 Többnyire fel sem merül a kérdés, hogy mi kerüljön a gabion kosarakba, annyira elterjedt töltőanyag a kő. Pedig ahogy a fenti képek is mutatják, számos alternatíva létezik, hiszen a gabion szinte bármivel megtölthető, ami nem romlandó. Sőt még ez utóbbi kikötés sem feltétlenül igaz...


2017.03.21


A gabionról

A gabion dróthálóból összeállított olyan konténer (drótkosár vagy kőkosár), amely különféle töltőanyaggal tölthető és rendszerré építhető, így szinte végtelen felhasználási lehetőséget kínál. 

 

 


2017.03.12